Meriläjittämiselle on vihdoin löydettävä kestävä vaihtoehto

17.8.2018


Itämeren paremman tilan eteen on tehty Suomessa vuosikausia töitä. Meren tila on edelleen huolestuttava ja sen parantaminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä. Samaan aikaan kun vaikuttavia parannustoimia etsitään, tehdään edelleen merelle tietoisesti haittaa.

Turun Satama Oy joutuu ruoppaamaan laivaväyliä pitääkseen ne kunnossa. Ruoppausjäte on läjitetty Airistolle. Läjityslupa umpeutuu ensi vuonna ja satamayhtiö on hakenut Lounais-Suomen aluehallintovirastolta uutta läjityslupaa miljoonalle kuutiolle ruoppausjätettä nykyisen läjityspaikan läheisyyteen.

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset vaativat johdonmukaista ympäristöpolitiikkaa Turun kaupungilta.

- Läjitys on Itämerelle haitallista ja takapakki kestävälle kehitykselle, Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten puheenjohtaja Malla Rannikko-Laine sanoo.

Turun kaupungin tulisi käyttää asiassa omistajaohjausta satamayhtiöönsä.

-Jo pelkästään Turun kaupungin allekirjoittaman Itämeri-sitoumuksen hengessä kaupungin tulisi edellyttää satamayhtiöltä kestävämpiä ratkaisuja. Meriläjitys ei voi olla ensisijainen vaihtoehto, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu Saara-Sofia Sirén sanoo.

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset katsovat, että nykyisen läjitysluvan umpeutuessa olisi oikea aika siirtyä meriläjitystä kestävämpään ratkaisuun.

 

Lisätiedot:

Malla Rannikko-Laine
Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten puheenjohtaja
040 7213429

Saara-Sofia Siren
kansanedustaja
050 5132051