Kannanotto: Yhdenvertaisuus ei toteudu perhevapaajärjestelmässä

19.8.2020

Vuosikymmenten odottelun jälkeen Sipilän hallitus otti viime kaudella ensiaskeleita uudistaakseen perhevapaita yhdenvertaisempaan suuntaan. 60- ja 70 -luvuilta peräisin oleviin äitiys- ja isyyslomiin on tehty ainoastaan pieniä muutoksia, joten tarvetta uudistukselle on ollut.

 

Yrittäjät ovat edelleen perhe-etuusjärjestelmän jäykkyyden vuoksi työntekijöitä heikommassa asemassa. Vain harva yrittäjä pystyy pitämään kunnolla perhevapaita. Tämä korostuu erityisesti yksinyrittäjien kohdalla. Perhevapaan ajaksi sijaisen palkkaaminen ei ole todellisuutta monellekaan eikä yritystoimintaa voi kokonaan keskeyttää menettämättä asiakkaitaan. Näin perhevapaita jää pakon edessä pitämättä.

 

Suomen Yrittäjien teettämän tutkimuksen mukaan perhevapaalla olleista yrittäjistä noin 75 % hoitaakin yritystään sunnuntaisin tai osa-aikaisesti perhevapaan rinnalla.

 

Mikäli perhevapaalla oleva äiti saa minimiä korkeampaa päivärahaa, pitää hänen maksaa työssäolopäiviltä oman päivärahan ja minimipäivärahan välinen erotus takaisin. Kelan tulkinta työnteosta on jyrkkä: jo yksikin työtehtävä, esimerkiksi sähköpostiin vastaaminen, alentaa päivärahan minimitasolle.

 

Jos yrittäjänaisena haluat jaksottaa omaa perhevapaa-aikaasi, niin menetät sellaisia etuuksia, joita isyysvapaalla oleva ei menetä.

 

Vaikka muutoksia parempaan suuntaan on saatu aikaan, niin erityisesti ongelmaksi jää edelleen joustamattomuus vanhempainvapaan sääntelyssä ja päivärahassa. Maassamme on erilaisia perheitä, joilla on erilaiset tarpeet. Perhevapaauudistuksen tulisi vastata joustavasti perheiden tilanteisiin.

 

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset edellyttävät korjausta perhevapaajärjestelmään yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumiseksi.

 

 

Lisätiedot:

 

Iina Antinluoma

Puheenjohtaja

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset

 

Merja Kantalainen

Kaarinan Kokoomusnaiset ry